Mit tegyen, ha már kialakult a fogínygyulladás, fogínysorvadás, fogágybetegség?
Mit érdemes tudni erről a rettegett betegségről, mely mozgó, majd kihulló fogakhoz, fájdalmas rágáshoz, takargatott mosolyhoz, kellemetlen lehelethez vezethet?

1, A fogágybetegség népbetegség, mely akár a gyermekekre is átörökíthető

2, A fogágybetegség kialakulását káros baktériumok okozzák, melyek megtapadnak a fogak felszínén, károsítják a fogínyt és a csontot.

3, Nem kielégítő szájhigiénia, és a kialakulását elősegítő szokások, pl. dohányzás, vagy örökletes tényezők miatt szaporodnak el a szájüregben.

4, Súlyos esetben a baktériumok nem csak a szájban, hanem szervezetünk egyéb részeiben is elszaporodhatnak, ezáltal szervi megbetegedést, koraszülést, tüdőbetegségeket, de akár szívinfarktust is okozhatnak.

5, Korábban a baktériumok elpusztítására a fogászati kezeléseket antibiotikummal egészítették ki. Azonban az antibiotikumos kezelés az egész szervezetet megterheli, sőt nem kívánatos mellékhatásokhoz vezethet, mint pl. a bélflóra egyensúlyának felborulása, emésztőszervi problémák, allergia stb.

6, A fogak fogíny alatti területének manuális megtisztítására súlyos esetekben szájsebészeti kezelést – nyitott kürettet alkalmaznak, mely hatékony, ám félelemkeltő beavatkozás.

7, Megfelelő gondoskodással eltávolíthatók a fogínygyulladásért felelős baktériumok.

8, A fogágybetegség gyógyítása hosszabb távú folyamat, melyben mindennél nagyobb szükség van a páciens hozzáállására, kitartására,

9, A legtöbb esetben ínygyulladással, ínyvérzéssel induló fogágybetegség vezethet foghulláshoz is, de időben felismerve és kezelve a problémát, az íny egészsége teljesen visszaállítható

Mit lehet tenni ilyen esetekben?

  • javasoljuk, hogy mindenképpen keresse fel fogorvosát
  • kérje ki fogorvosa tanácsát
  • lehető leghamarabb kezdjék el a kezeléseket

Mit lehet még ezeken felül tenni?

  • szerencsére az orvostudomány és a technika is folyamatosan fejlődik
  • ha szerencsések vagyunk időnként ezek együtt is fejlődnek
  • és most igazán szerencséseknek érezhetjük magunkat, mert kifejlesztettek egy olyan fogkefét, amely a hagyományos fogkeféktől TELJESEN eltérő módon,
  • ULTRAHANG segítségével tisztítja a fogakat és a szájüreget!