1, Étkezések után lehetőleg mossunk fogat, ha nincs erre lehetőség, akkor legalább reggel és este.

2, Az ultrahangos fogkefe NEM a mechanikai hatással tisztít, vagyis főleg nem azzal. A fogkefe szárának végébe szerelt megakristály percenként 96 millió ultrahangot bocsát ki, így nem szükséges a súrolás.

3, Ha érzékeny az ínyünk, vagy a fognyak helyenként kilátszik, akkor mindenképpen kerüljük a súroló mozgást. Bízzunk az ultrahang tisztító hatásában, nem fogjuk megbánni

4, Fogainkat képzeletben osszuk fel 6 szakaszra. Például:

  • felső fogsor külső-
  • felső fogsor belső-
  • felső fogsor rágófelület
  • alsó fogsor külső-
  • alsó fogsor belső-
  • alsó fogsor rágó felület

5, A fogkefe gyárilag 3 percre van kalibrálva, amely idő elég a hatékony fogtisztításhoz!
Ez alatt a 3 perc alatt összesen 5 alkalommal áll le egy-egy pillanatra, így jelezvén az egyik szakasz időtartam végét, a másik szakasz elejét.

6, A 3 perc lejárta után a fogkefe automatikusan lekapcsol.

7, A fogmosás után bőségesen öblögessük ki a szájunkat. Segítsük ezzel a hatékony baktérium eltávolítást, amelyet a fogkefénk már lerázott a fogainkról.

8, A fogkefét nem kell a töltőn tárolni. A szerelt akkumulátor olyan jó minőségű, hogy egy 3 tagú család napi átlagos használata esetén is elég 8-10 naponta a töltőre tenni.

9, A töltési igényt egy piros led jelzi, amely kialszik miután a fogkefe akkumulátora feltöltődött

10, Bár sokan nem szokták, de a használat után érdemes a fogkefe fejet kimosni és megtörölve eltenni.

+1, A hatékony szájápoláshoz a nyelvtisztítás is hozzátartozik.
Szakirodalom szerint a szájban található baktériumok jelentős hányada a nyelven telepszik meg, komoly egészségi problémákat okozva.
A MEGASONEX ultrahangos fogkefe nyelvtisztító fejjel kiegészíthető. Használjuk ezt a lehetőséget is és máris sokat tettünk szájüregünk egészségéért.