A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány gondolat a fogkőről és annak kialakulásáról. A helyes szájápoláshoz hozzátartozik a helyes fogmosás (lehetőleg a legmegfelelőbb eszközzel), a fogköztisztító kefe vagy fogselyem, a nyelvtisztítás –mert rengeteg élő és elhalt baktérium található rajta-, egy jó fogkrém és nem utolsó sorban a rendszeres fogmosás és a szintén rendszeres fogorvos látogatás.

És mindez azért mert étkezünk, italokat fogyasztunk, kávézunk sőt időnként egy kis édesség is belefér és mindezek hatására a szánkban lévő baktérium állomány vígan él és szaporodik.

Legtöbbszőr ezek idézik elő a szájszagot, a rossz leheletet, a lepedékes fogat, a fogkövet és kapaszkodjunk meg, az íny alatti fogkövet is!

Aztán tovább folytatva a sort, a fogkő tehet a legtöbb fogszuvasodásról, a vérző-, visszahúzódó ínyről, az ínysorvadásról, az elhulló fogakról, a parodontózisról.

Ha már kialakult a parodontózis, nagyon nehéz kezelni azt, nem kevés fájdalmat és igazán sok költséget okozva magunknak.

De enni muszáj, sőt szeretünk is legtöbbször.

A fogkő megelőzésének több módja van. Mint ahogyan néhány sorral korábban szót ejtettem róla, a rendszeres fogmosás és fogorvos látogatása, a rendszeres fogkő eltávolítás segít megőrizni a fogainkat és általuk az egészségünket is.

Mert a hiányos és rossz fogak, sok egyéb betegségért is felelősek.

Említésre került a „megfelelő eszköz” is, ami lássuk be egy egyszerű, sima fogkefe is elég lehet, ha olyanok a fogaink, hogy mind közé be tudunk nyúlni, tisztán tudjuk tartani. Ha a fogaink közti hézag szűk, vagy nincs is, nagyon nehéz a sörtével benyúlni közéjük és tisztességesen kitisztítani. Talán csak az ételmaradékot tudjuk eltávolítani ezekkel.

A helyzet mondhatni ugyanez a forgófejes fogkefékkel is, hiszen a rendszer ugyanaz, csak nem kézzel mozgatjuk.

A „szónikus” fogkefék (Sonicare pl.) vízhullámot tolnak a fogak közé fellazítva a plakkot és segítve ezzel a hatékonyabb tisztítást. Egyedüli hátrányuk az, hogy az íny alatt megtelepedett baktérium plakkokkal nem tudnak mit kezdeni.

Pillanatnyilag talán az ultrahangos fogkefe az, amely a legtökéletesebb megoldást nyújtja, hiszen az ultrahangok néhány milliméter mélyen az íny alá is bejutnak és tisztító hatásukat ott is kifejtik, nem csak a fogak felületén.

Az ultrahangos fogkefe napi használatával elérhető akár a teljes fogkőmentesség is. Nyilván ez nem helyettesíti a rendszeres fogorvosi fog- és szájvizsgálatot, de az ott eltöltött időt olcsóbbá és kellemesebbé tudja tenni.

Nem feltétlenül kell mindent azért elhinnie mert ide le van írva!

Javaslom, írja be az internetes keresőkbe a fogkő, parodontózis, helyes fogápolás vagy bármi ezekhez hasonló kifejezéseket és napokat-heteket tölthet el a téma tanulmányozásával.

De egy biztos! A fogkő ellen tenni kell már ma, mert holnap annál drágább, fájdalmasabb és nehezebb lesz.

Mi az ultrahangos fogkefe, a MEGASONEX márka forgalmazásával foglalkozunk.

Nézze meg az ultrahangos fogkefe kínálatunkat és vegye figyelembe, ahány pótfej, annyi családtag használhatja. Így már lehet nem is annyira drága.

És még annyi, hogy nem csak a MEGASONEX hanem más is gyárt ultrahangos technikával működő fogkefét.

A mienk előnye többek között az, hogy 2 év garanciát adunk, nem javítjuk, hanem azonnal cseréljük és nem utolsó sorban nem csak a saját fogkrémével hatásos, hanem bármilyen eddig is használt fogkrémmel. Így az üzemeltetése is olcsóbb, mint a más hasonló termékeké.